Turun kaupunki alkaa perimään hulevesimaksua

Monille asukkaille on tippunut tänään postilaatikkoon Turun kaupungilta hulevesimaksuun liittyvä tiedote ja tarkistuspyyntö.

Kyse on Turun kaupunginvaltuuston päättämästä maksusta, jota aletaan perimään syksystä 2018 eteenpäin kaikilta yli 200 neliön kiinteistöjen omistajilta oli kyse vuokra- tai omistustontista.

Perusmaksu on 50e/vuosi kerrottuna luokkakohtaisella kertoimella, johon vaikuttaa pinta-ala sekä rakennuksen tyyppi. Käytännössä omakotitaloilla kerroin on 1, eli vuosihinta 50e. Rivi-, kerros- sekä liiketontteihin sovelletaan eri kertoimia. Nämä löytyvät tarkemmin alla olevasta linkistä.

Omakotiyhdistys on ollut yhteydessä Turun kaupungin kaupunkirakentamisen ylläpitoon ja heidän mukaan kyse olisi vain maksun siirtämisestä Turun Vesihuolto Oyltä (entinen Turun vesilaitos) suoraan Turun kaupungille hulevesistä vastaavalle yksikölle. Aikaisemmin kun hulevesijärjestelmien ylläpidon on hoitanut Turun vesilaitos ja kulut katettu jätevesimaksuista saaduilla tuloilla.

Toimistoinsinööri Risto Anttosen mukaan kiinteistöjen jätevesimaksujen pitäisi nyt pienentyä samassa suhtesssa eli toteutua ns. kustannusneutraliteetti. Toisinsanoen tästä tulonsiirrosta ei pitäisi kiinteistönomistajien kustannusten nousta.

Lisätietoja voi lukea:
Turun kaupungin sivu hulevesimaksusta

Lisätietoja antaa myös:
Turun kaupungin toimistoinsinööri
Risto Anttonen
040 664 7972